top of page
2FLN_0092.jpg

Humlans Art

KURSER

LÄS MER & BOKA HÄR!

 • Kom i kontakt med din inre skaparkraft och måla fritt utan krav!


  Börjar 22 juli

  3 850 svenska kronor

  Laddar tillgänglighet...

 • Kom i kontakt med din inre skaparkraft och måla fritt utan krav!


  Börjar 28 sep.

  Från 1 550 svenska kronor

  Laddar tillgänglighet...

 • Kom i kontakt med din inre skaparkraft och måla fritt utan krav!


  Börjar 19 okt.

  Från 1 550 svenska kronor

  Laddar tillgänglighet...

INFORMATION OM VÅRA KURSER

Humlans Arts kurser anpassas efter ditt/ert behov och önskemål och kan fås likväl dagtid som kvällar och helger. Kom gärna med egna tids- och dagförslag än de som ligger uppe här på hemsidan om så önskas. 

Önskar ni att ett evenemang typ AW, privat- eller företagsfest, möhippa eller något heelt annat där en kreativ stund kan vara på sin plats, ja då kommer jag till er! 

Ditt önskemål - vår vilja! Hör av dig! 

Prova-på-träffar med olika teman

En inspirationskväll där färger, lust och kravlöst fritt skapande är i fokus. Inga krav utan helt prestigelöst målande. Inga förkunskaper krävs men du kan stolt ta med dig en tavla hem. Allt material ingår.

Vedic Art - nybörjar- och fortsättningskurs

Kom i kontakt med din inre skaparkraft, på ett lekfullt sätt måla fritt utan krav och prestation. Grundkursen och fortsättningskursen är fördelad på 3 tillfällen och man kan välja fritt när man går de olika delarna beroende på när det passar dig.

"Kul Med..." temadagar

Här nedan finns förslag på de "Kul med..."-kurserna som vi ägnar åt att utforskar, leker och testar olika teman. 

”Kul med grund”

Denna dag ägnar vi åt att utforska bakgrunder på många olika sätt. Hur kan man få till en härlig bakgrund? Hur går man vidare? Finns det ännu fler sätt? Ja det hoppas vi få svar på... Här testar vi olika sätt att starta en målning, vilka effekter vi kan skapa för att sedan ta vidare till oanade höjder.

”Kul med färg”

Kom och blanda färger ”hej vilt” och se efter hur de ”dansar tillsammans”, eller var och en för sig! ja så kan man väl beskriva denna kväll då vi fokuserar på färgar. Bla att testa olika färgers inbördes relation till varandra. Dvs lite färglära och egna upplevelser av olika färger.

”Kul med struktur”

Här testar vi massor med olika tekniker, material och annat för att få härlig, fantasifull och fantastiska strukturer i våra målningar. Det är ju så KUL med struktur. Massor med tips och trix!

”Kul med EN färg”

Denna kväll kommer vi se hur vi kan göra en livfull målning med endast en färg! Kan man göra en "levande" målning med bara EN färg sk monokrom målning? Jajamensan! Denna kväll kommer vi se hur vi kan göra en livfull målning med endast en färg (vi fuskar kanske lite och använder kanske även vitt och/eller svart) 

”Kul med kol”

Här målar vi bara med kol på olika sätt, testar olika kol, olika tekniker och motiv...

Det är kladdigt men kul med kol!!

”Kul med familjen”

En härlig stund tillsammans med de små, de vuxna barnen eller bara ni syskon i olika åldrar, jaa alla familjekonstellationer är varmt välkomna. Faktum är att ni inte ens behöver vara släkt men kanske känner ett släktskap på något annat sätt. Vår familjemålarkurs är perfekt för föräldrar och barn som vill dela glädjen av att måla. Hur som helst kommer ni några timmar, får en trevlig och kreativ aktivitet tillsammans. Allt material ingår samt fika. I princip passar alla åldrar då det finns olika färger, kritor etc samt att vi anpassar efter just barnens behov.

”Kul med vatten”

Här kommer vi bli blöta! Nej då, men vi kommer testa flera olika sätt där vatten har en central roll, tex blanda färgen med vatten, stänkteknik, ”tvätta” bort färg med vatten osv...

”Kul med djärva tag”

Vid detta tillfälle kommer vi att anta ett lite djärvare anslag i vår målning... Jag brukar kalla detta "Bold Painting" vilket är ett djärvare, ruffare och oprecist sätt att måla, kanske med "fel" och ovanliga färgval. Vissa kanske tycker det verkar galet och jaa visst men det är galet kul!!

”Kul med ditt val”

Vad vill du testa, utveckla eller bara ”gå loss i...”? Ja vad? Detta är din/er stund och vi fokuserar på dina/era önskemål

Lotta Lassbo (4)_edited.png

Anita J

Vedic Art och fantastiska Lotta fick mig att våga tro att även jag kunde. För att aldrig hållit i en pensel till att våga skapa utan krav, att känna att ingenting är fel, utan jag får göra vad som faller mig in. Det är en lycka att känna så. Tack bästa Lotta. Jag kommer tillbaka.
 • Prislista - kurser och temakvällar
  Vedic art kurser, grund- och fortsättningskurs (del1, 2, 3 dvs 3 helger/6 dagar) - 3850:- Delbetalning 1 helg/2 dagar, kontakta Humlans Art för anmälan och betalning - 1550:- Temakvällar, ink material - 450:- om inget annat anges Materialpaket Vedic Art-helg, ”allt ingår” - 350:- Enklare fika ingår alltid Presentkort, valfritt belopp, gäller på allt så som tavlor, konstmaterial och kurser
 • Information om våra Vedic Art-kurser
  Kom i kontakt med din inre skaparkraft, på ett lekfullt sätt måla fritt utan krav och prestation. Du sätter pennan på papperet och sedan är skapelsen i full gång. Måla för dig själv, vägledd av din egen önskan och känsla! Som metod och redskap utgår vi från Vedic Arts 17 steg och principer med tillhörande övningar i teori och praktik. Vedic Art passar alla, både den som aldrig har hållit i en pensel tidigare och den som redan är en erfaren konstnär. Det finns ingen prestation. Inga värderingar. Det kan aldrig bli fel, det finns inga rätt eller fel. Vi skapar under tystnad för att kunna "lyssna" på oss själva och vår inre lilla röst som sällan får ta plats. För att ingen skall behöva känna någon som helt press från andra, avstår vi från att kommentera varandras målningar, inte ens i positiva ordalag. Trots ev fina kommentarer, kan man känna press att behöva "göra fint" med även nästa målning. Däremot kan man vid behov få hjälp och stöd av sin lärare med processen i en målning. Som sagt kravlöst och fritt skapande! Detta Vedic Art är allra bästa kursen för dig som tror att du inte kan skapa. Denna kurs lär dig på ett enkelt sätt förstå de olika principerna i måleriet. Grundkursen och fortsättningskursen är fördelad på 3 tillfällen och man kan välja fritt när man går de olika delarna beroende på när det passar dig. Alt. går du en veckokurs 6 dagar med allt på en gång. Kort beskrivning av grundkurs: Här får du för första gången uppleva de 17 Principerna av Vedic Arts kreativa och kravlösa förhållningssättet genom praktiska övningar. Kompletta grundkursen har en kurstid på 6 dagar eller 3 helgkurser. Ingen förkunskpa krävs! Kort beskrivning av fortsättningskurs: En fördjupning och repetition av de 17 princperna samt de poetiska tilläggen av Curt Källman. Mycket mer fritt målande ingår i denna kurs. Samma kurstider som grundkursen. Förkunskap; grundkurs i Vedic Art. Tider för kursen är mellan kl 10.00 – 16.00 Du har en egen målarplats som du har tillgång till mellan kl 08.00 – 22.00. Ta med dig eget målarmaterial och oömma kläder. Och viktigast av allt LUST att måla 😊 Pris för hela grund- och fortsättningskursen: 3850:- fördelat på tre helger som du själv väljer bland de tillgängliga tider som finns eller en veckokurs med allt på en gång. Fika ingår! Är du lite nyfiken på Vedic Art och vill testa? Anmäl dig till en prova-på ca 2,5-3 timmar för 450 kr. Färg, en liten duk och lån av penslar ingår. Plats: Humlans Art Harlund Humlan, 611 95 Nyköping. Jag kan även komma till andra platser om intresse finns. Kontakta mig för mer information om detta
 • Viktiga saker att känna till när du kommer på Vedic Art-kurs!
  Lugn och ro vid målarplatsen Vi ska få vara ifred vid vår målarplats. Endast korta dämpade samtal vid ateljéplatserna. Mobilerna ska vara på ljudlöst läge Integritet Vi kommenterar inte andra kursdeltagares målningar eller ställer frågor gällande andras bilder. Allt för att få vara ifred i sin målarprocess och slippa att bli bedömd eller visa upp sina bilder. Här ska vara ett kravlöst målande! Allergivänlighet Starka parfymer och dofter undanbedes! Hundar får tas med men skall vara lugna och acceptera andra människor utan att skälla. Hundar får däremot inte vara inne i teoridelen ”Humlans Spa”. Anpassning, målning för alla! Har du några speciella behov och/eller allergier, meddela mig detta så ska vi ordna för din trygghet och säkerhet! Allmänna villkor • Alla Vedic Art-kurser får endast hållas av utbildade Vedic Art-lärare • Det är inte tillåtet att fota och sprida andras målningar utan tillåtelse. • Det är inte tillåtet att förmedla eller publicera Vedic Art-principer eller kursinnehåll utanför kursverksamheten
 • Betalnings- och avbokningsregler
  Bokning av kurs kan ske via hemsidan eller via mail, se kontakt Du bokar och betala kursen i normalfall i förskott via säker betalning från hemsidan med betalkort. Du kan även Swisha eller delbetala och boka via mail, kontakta mig via mail eller telefon se kontakt. Avbokning för Vedic Art-kurser före 7 dagar innan kursstart betalas hela beloppet tillbaka eller så har du kursavgiften tillgodo. Vid avbokning senare än 7 dagar innan kursstart ges kursavgift tillgodo. Vid sjukdom med läkarintyg ges hela beloppet tillbaka. Avbokningsregler för tema- och ”Kul med…”-träffarna: För avbokning senare än 7 dagar innan träffen ges tillgodokvitto av inbetalt belopp. Avbokning mindre än 24 timmar innan kursstart återbetalas inte beloppet. Vid sjukdom med läkarintyg ges hela beloppet tillbaka Vid kursanmälan registreras din mailadress för Humlans Arts nyhetsbrev som utkommer ca 4-5 gånger per år. Extra utskick kan förekomma i händelser av speciella evenemang eller erbjudanden. Du kan när som helst säga upp dessa.
 • Vid inställd kurs
  Bokning av kurs kan ske via hemsidan eller via mail, se kontakt Om en kurs ställs in av Humlans Art betalas hela beloppet tillbaka eller tillgodokvitto om så önskas. Force majeure: i händelse av krig, brand, upplopp, naturkatastrofer, pandemirestriktioner eller andra tvingande ingripanden från myndighet som förhindrar kursverksamhet har Humlans Art rätten att erbjuda tillgodokvitto för kursavgifterna som kan nyttjas när kursverksamheten kan återupptas.
Presentkort

Digitalt Presentkort

Ge bort ett presentkort till en vän, kollega eller familjemedlem som vill gå på kurs eller som gillar min konst. Välj ett belopp och skriv ett personligt meddelande!

bottom of page