top of page
FLN_9864 (1).JPG

Lotta Lassbo

LITE OM MIG

"Dagar av Kreativt Skapande och Målande i Kravlös Stillhet."

Det är jag Lotta som är ”Humlans art by Lotta Lassbo”, kallas ibland Humlan-Lotta och är bosatt utanför Nyköping i ett hus som heter just Humlan. Jag är specialistsjuksköterska i botten och målar på min fritid. Min riktiga målarbana började då stressen blev för hög i mitt liv för ett antal år sen och jag vill göra något ”oväntat”, så  varför inte en kurs i Vedic Art?!? I och med det brakade kreativiteten loss. Jag kände mig så glad att få uttrycka mig i färger och former.

Min passion idag är intuitivt, abstrakt måleri, gärna stort och färgrikt i akryl men målar även akvarell, tecknar och gör sånt som jag känner för i stunden. Älskar att utforska färgernas inbördes dans, blanda dem, använda endast få färger eller "klafsa på" massor med färg på ren känsla. Att dessutom hitta nya sätt att ge färg, struktur och liv åt den duk jag har framför mig är otroligt givande.

 

Sommaren 2020 var den första, och inte den sista, målarvecka på Vedic Arts ”centrum” på södra Öland. Dagar av kreativt skapande och målande i kravlös stillhet. Magiskt! Som ytterligare led i min personliga utveckling har jag gått Vedic Art-lärarkurs, blcok A, B, och C med vilket jag hoppas att kunna inspirera andra att ta steget ut i skapandets värld! 

 

Har gått andra olika kurser, både korta helgkurser och längre bla "akvarell och teckning", akrylutbildning samt olika temakurser så som rymd, stilleben, ”bold painting” och intuitiva kurser mm. Den intuitiva form som Vedic Art är låter mig skapa utan prestige och krav och ger tillåtelse att fritt skapa utefter de input som kommer för stunden.

Lotta Lassbo (4)_edited.png
FLN_9947.jpg
bottom of page