top of page
FLN_9864 (1).JPG

Lotta Lassbo

LITE OM MIG

"Dagar av Kreativt Skapande och Målande i Kravlös Stillhet."

Det är jag Lotta som är ”Humlans art by Lotta Lassbo”, kallas ibland Humlan-Lotta och är bosatt utanför Nyköping i ett hus som heter just Humlan. Jag är specialistsjuksköterska i botten och är numer konstnär och har kursverksamhet i måleri på heltid. Min riktiga målarbana började då stressen blev för hög i mitt liv för ett antal år sen och jag vill göra något ”oväntat”, så  varför inte en kurs i Vedic Art?!? I och med det brakade kreativiteten loss. Jag kände mig så glad att få uttrycka mig i färger och former.

Min passion idag är intuitivt, abstrakt måleri, gärna stort och färgrikt i akryl men målar även akvarell, tecknar och gör sånt som jag känner för i stunden. Älskar att utforska färgernas inbördes dans, blanda dem, använda endast få färger eller "klafsa på" massor med färg på ren känsla. Att dessutom hitta nya sätt att ge färg, struktur och liv åt den duk jag har framför mig är otroligt givande.

 

Som ytterligare led i min personliga utveckling utbildade jag mig till i Vedic Art-lärare med vilket jag hoppas att kunna inspirera andra att ta steget ut i skapandets värld! Att få ta del av kursdeltagarnas glädje, den nyupptäckta lusten att måla, är så tillfredsställande och nästan lika kul som att måla själv!

 

Har gått andra olika kurser, både korta helgkurser och längre bla "akvarell och teckning", akrylutbildning samt olika temakurser så som rymd, stilleben, ”bold painting” och intuitiva kurser mm. Den intuitiva form som Vedic Art är låter mig skapa utan prestige och krav och ger tillåtelse att fritt skapa utefter de input som kommer för stunden.

Lotta Lassbo (4)_edited.png
FLN_9947.jpg
bottom of page